Skip to content

Een secretaresse opleiding vinden die bij jou past!

april 2, 2012

secretaresse opleidingIn elke branche is de rol van een secretaresse bijzonder belangrijk geworden. De periode van koffie halen en de telefoon beantwoorden zijn taken die niet meer horen bij het huidige beeld van een secretaresse. Momenteel verpersonificeren secretaresses een sleutelrol in elke succesvolle onderneming of organisatie. Als je de intentie hebt om te werken in een baan als die van een secretaresse dan zal je over de geschikte diploma’s moeten beschikken. Een specifieke secretaresse training wel te verstaan!

Secretaresse cursus

Door het volgen van een cursus tot secretaresse raak je bedreven in alle werkzaamheden die je dagelijks zal moeten kunnen uitvoeren als assistent van onder andere directieleden en managers. Hierbij horen vanzelfsprekend taken als het het verwerken van post, het inwinnen van informatie en het notuleren van vergaderingen.

Omdat je als secretaresse in verscheidene branches werkzaam kan zijn, zijn er secretaresse opleidingen beschikbaar in een specifieke richting. Zo kan je niet louter kiezen voor een basis cursus, maar ook voor een training tot medisch secretaresse of rechtelijk secretaresse. Afhankelijk van jouw eigen interesses zal je moeten afwegen welke studierichting je wilt volgen voor je aanstaande beroep.

Hoe wordt je medisch secretaresse

Wanneer je als secretaresse wilt werken voor chirurgen, doktoren en medisch specialisten dan volg je hiervoor een medisch secretaresse opleiding. Naast onderwerpen als archiefbeheer, medische communicatie en kantoorautomatisering zal met name de concentratie worden gelegd op het verwerven van basiskennis over medische vaktermen en de anatomie van het menselijk lichaam.

Vanwege deze essentiële kennis ben je voorbereid voor een baan als secretaresse in de medische wereld. Het is namelijk heel cruciaal dat je dezelfde taal spreekt als de personen waarvoor je werkt. Hierdoor wordt het mogelijk om ze goed te assisteren bij het werkproces.

Functioneren als rechtelijk secretaresse

Wil je liever werken als secretaresse voor rechters, advocaten of notarissen dan volg je hiertoe een training tot juridisch secretaresse. Net zoals bij de cursus richting medisch assistent krijg je behalve lessen in secretariële bezigheden te maken met lesmateriaal over juridische correspondentie en juridische terminologie.

Als rechtelijk secretaresse werk je veel met gestelde deadlines waarin je vertrouwd zal moeten zijn met de Nederlandse wetsartikelen. Je werkt met name aktes en dagvaardingen uit waarbij het cruciaal is om nauwkeurig archieven op te bouwen en bij te houden. Al deze werkzaamheden worden behandeld tijdens een juridisch secretaresse cursus.

Welke studie past bij jou

Indien je graag wilt werken als secretaresse dan zijn er meerdere opties tot het volgen van een studie. Uiteraard zou je kunnen aanvangen met het volgen van een basis secretaresse training waarmee je in relatief korte termijn binnen heel wat branche’s aan de slag kan. Deze vorm is ook erg aan te raden wanneer je nog enkele twijfels hebt over jouw wellicht aanstaande beroep. Met een basisopleiding heb je altijd nog de gelegenheid verder te leren en geeft jou een perfect beeld over je eventuele aanstaande baan.

Bij het volgen van een training tot medisch of rechtelijk secretaresse kies je voor een specifieke richting waarbij je jezelf specialiseert in het aanstaande werkgebied. Afhankelijk van je interesses en competenties zal je kunnen afwegen welke richting het meest bij jou past. Voor elke richting is genoeg informatie beschikbaar zodat je de geschikte keuze zal kunnen maken.

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: